به گزارش مشرق به نقل از مهر، تصمیم گیری در یکی از مهمترین رویدادهای کشور، اولین مشارکت سیاسی، ممارست برای دستیابی به آرمانهای ارزشی جامعه و مهمتر از همه تمرین برای حضور در وقایع کلیدی از جمله اتفاقاتی است که تجربه نخست آن شور و شعف ویژه ای در بین رای اولی ها ایجاد کرده است.
اگر زمانی نوید آینده سازی؛ دانش آموزان را به رویای مشارکت در سرنوشت کلان پیوند می زد در یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دور انتخابات شوراهای شهر و روستا رای اولی ها تحقق آروزی دیرینه خود را شاهد هستند.
بطوریکه رای اولی ها معتقدند با رسیدن به سن قانونی و رای دادن، تکلیف تصمیم گیری برای وقایع مهم و حساس کشور بر دوش آنها نیز گذاشته شده است.
قطره ای کوچک اما تاثیرگذار در مقطع حساس
یکی از جوانان اردبیلی که به عنوان رای اولی در انتخابات امروز شرکت می کند، در گفتتگو با خبرنگار مهر گفت: جوانانی که برای اولین بار در انتخابات شرکت می کنند قطره ای کوچک اما تاثیرگذار بر روند سیاسی کشور خواهند بود.
نیما نصیری با بیان اینکه در چنین مقطعی تصمیم گیری برای همگان یک تکلیف است، اضافه کرد: تکلیف زمانی برای رای اولی ها مضاعف می شود که بدون تمرین قبلی باید در این اقدام مهم مشارکت کنند.
وی افزود: با این وجود این مشارکت می تواند پر رنگ بوده و شور سیاسی رای اولی ها را با انتخاب اصلح و خلق حماسه ای ماندگار به شعور تبدیل کند.
تحقق ارزشهایی آموخته شده در 18 سال زندگی
یک شهروند اردبیلی نیز معتقد است رای اولی ها در اولین فرصت مشارکت در عرصه سیاسی کشور، ارزش های آموخته شده را تجلی خواهند ساخت.
احد معصومی تصریح کرد: تمام کتب درسی و آموزه های معلم در 18 سال ارزشهایی را به دانش آموز تعلیم می دهد که در اولین مشارکت سیاسی می تواند به تحقق آن یاری رساند.
این کارشناس علوم سیاسی ادامه داد: این مقطع برای دانش آموزان از حساسیت ویژه ای برخوردار است که نیازمند آگاهی بخشی، بصیرت افزایی و حمایت و هدایت درست از سوی خانواده ها، جامعه و رسانه ها است.
تمرین انتخاب آگاهانه با انتخاب اصلح
شور حضور در انتخابات تنها محدود به مشارکت در یک پدیده سیاسی نبوده و به عقیده رای اولی ها تمرینی برای انتخاب آگاهانه در زندگی است.
فاطمه محمدی یک رای اولی است، وی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: انتخاب کاندیدای اصلح مهمترین انتخاب هر فرد است و به همین دلیل موفقیت در آن به منزله توانمندی در تصمیم گیری آگاهانه است.
وی با بیان اینکه در برخی مواقع به دلیل اظهارات و وعده های متفاوت کاندیداها تصمیم برای انتخاب مشکل می شود، تاکید کرد: دانش آموزان با انتخاب اصلح، انتخاب آگاهانه در ابعاد مختلف زندگی را تمرین می کنند.
مشارکت جمعی و تصمیم گیری گروهی
به عقیده این دانش آموز انتخابات علاوه بر این زمینه ساز مشارکت جمعی و تصمیم گیری های گروهی را نیز فراهم می کند.
محمدی معتقد است رای اولی ها باید با بینش، بصیرت و درایت از منازعات و اختلاف نظرهای احزاب مختلف فاصله گرفته و بیشتر با تبادل افکار و نظرات نسبت به انتخاب خود تصمیم گیری کنند.
وی تاکید کرد: ممارست برای تصمیم گیری گروهی در آینده می تواند به عنوان یک مهارت اجتماعی در زمینه های مختلف زندگی، به کمک فرد بیاید.
همچنین کارشناسان نیز بر این اعتقاد هستند در صورتی دانش آموزان امروز می توانند به عنوان آینده سازان و گردانندگان جامعه در آینده موفق عمل کنند که بتوانند از بدو مشارکت در امور مختلف اجتماعی مشارکت جمعی را تمرین کنند.
معصومی در این خصوص تاکید دارد که بهره گیری از خرد جمعی می تواند در آینده مدیرانی موفق در عرصه های مختلف تربیت کند.
این کارشناس معتقد است مشورت و استفاده از نظرات دیگران در کنار مطالعه و کسب آگاهی می تواند بینش عمومی جامعه را ارتقا دهد.
مشارکت سیاسی برای رای اولی ها به مفهوم واقعی کلمه به حماسه سیاسی تبدیل شده است تا اولین گام را در تعیین سرنوشت کشور برداشته و حضور خود در عرصه اجتماعی را تثبیت کنند.